Pages

Monday, February 13, 2012

Uaral (Sounds of Pain)


Recommended



         Mai mult ca sigur ati vrut macar o data sa descoperiti o trupa care sa nu semene cu aproape niciuna pe care le-ati ascultat pana atunci...ceva unic, care sa va atraga de la prima ascultare. Lista mea de trupe care ma introduc intr-o stare specifica, a inceput cu cei din "Black Waters", semnificatia orasului Curicó, Chile, anume Uaral.
         Denumirea trupei provine de la batranul mentor al membrilor formatiei, Aciago (la toate instrumentele) si Caudal (voce), care obisnuia sa le povesteasca (de aici provenind temele lirice) si sa ii invete sa cante la chitara. Ceea ce apreciez foarte mult la Uaral este ca nu doresc sub nicio forma sa devina comerciali, nesustinand nici concerte, insa pastrandu-si stilul de la demo-ul lansat in '97 pana la cel de-al II lea album -sper ca nu ultimul- din 2007. Formata in 1996, discografia consta in 3 demo-uri, un EP si 2 albume.
          Eu v-as recomanda albumul 'Sounds of Pain', nu doar pentru ca este preferatul meu, ci pentru ca il consider reprezentativ stilului acustic folk doom abordat de Uaral. Mie una, imi creeaza o stare de liniste, de impacare, chiar daca are inclinatie spre funeral doom...poate depinde de fiecare cum percepe...

Uaral - Niche (Sounds of Pain)





V. Sounds of Pain (2005);

1. Lost

2. Surrendered to the Decadence

3. Eternal Beauty of the Trees

4. Sounds of Pain...

5. Niche

6. Depresión

7. La Vaga Esperanza de Ser...

8. Uaral

9. Surrendered to the Decadence (demo version)
 

@Septentriona

0 comments:

Post a Comment

Followers

 

Metal Comment - News, Reviews for Underground and Mainstream Metal Bands - Copyright 2012 All Rights Reserved